Pakej Percutian Aceh – Assalamualaikum tuan/puan semuanya! Salam kenal dari kami Indoland Travel Aceh Sabang sebuah syarikat percutian berlesensi di badar Banda Aceh.

Pada artikel kali ini team dari syarikat Indoland Travel Aceh akan berbagi information mengenai pakej melancong ke Aceh dan Sabang.

Sebelum anda bercadang untuk melawat ke Aceh, ada baiknya anda tahu dimana tempat-tempat terbaik yang ramai dikunjungi oleh pelancong lalu anda boleh pergi.

Menariknya hampir semua tempat-tempat peranginan yang ade di Aceh khususnya bandar Banda Aceh mempunyai keunikannya tersendiri.

Aceh terkenal dengan peristiwa yang pahit di mana pada Disember 2004 telah berlaku kejadian Tsunami Besar Aceh yang telah meragut lebih dari 260,000 ribu nyawa.

Kesan dari bencana ini menjadikan Aceh terutama bandar terbesarnya yakni Bada Aceh pandang jarak yang luas dan meninggalkan memori yang pilu.

Selepas dari bencana tsunami Aceh telah dibina semula dari sisa-sisa bencana besar itu dan anda boleh melawat pelbagai tempat-tempat yang menarik di Bandar Aceh.

Banyak sangat pengajaran yang boleh anda dapati daripada kunjungan anda ke sini dan melihat sendiri gambaran sebenar tentang Banda Aceh.

Kini Aceh dengan badar besarnya Banda Aceh telah membangun dengan suasana yang strategik yang membuat ramai pelancong dari seluruh dunia berpusu-pusu datang ke negeri bertuah ini yang mengamalkan sistem pemerintahan ajaran syariah islam.


Activiti Apa Sahaja Yang Merik Ketika Ikut Pakej Percutian Aceh


Tentu banyak sekali activiti yang boleh Ada lakukan semasa bercuti di bandar Banda Aceh